Raudonakaklė „Wallaby“ ir „juodaplaukė“ „Rock Wallaby“

„Wallabies“ yra tarp unikalios Australijos endeminės faunos, ir abi šios piniginės yra ypatingos įvairiais būdais. Jie abu turi specifinius geografinio pasiskirstymo modelius, fizines savybes ir ekologines nuostatas, kurios skiriasi. Todėl būtų įdomu suprasti skirtumus tarp raudonakaklio ir juodmedžio uolienų, kaip šiame straipsnyje.

Raudonakaklė piniginė

Raudonkaklė meškėnė, Macropus rufogiseus banksianus, yra endeminis Australijos jurginų makropotas ir yra vienas iš trijų konkrečios rūšies porūšių. Paprastai raudonkaklės piniginės yra vidutinio dydžio gyvūnai, paplitę tolimojoje Rytų Australijoje ir Tasmanijoje, ypač derlinguose ir vidutinio klimato regionuose. Jie sveria nuo 14 iki 18 kilogramų, o jų kūno ilgis gali būti iki 90 centimetrų. Jie turi juodos spalvos letenėles ir nosį, būdingus rūšiai. Jų kailis yra pilkšvai žalsvos spalvos, rausvai išbalęs per pečius. Be to, viršutinė lūpa turi baltos spalvos juostelę, kuri yra dar viena raudonakių piniginių identifikavimo savybė. Jie renkasi vienišą gyvenimą ir negyvena bendruomenėse, nebent ten būtų gausu maisto, vandens ar pastogės. Jie yra aktyvūs sutemose ir dienos metu ilsisi augmenijoje. Skirtingai nuo kitų porūšių, raudonkaklės vilkdalgės gali veistis ištisus metus laukinėje gamtoje, tačiau nelaisvėje jos palaiko veisimosi sezoną. Šis įdomus gyvūnas paprastai galėjo gyventi 7–10 metų laukiniame ir ilgiau nelaisvėje.

Juodojo kodo roko piniginė

Juodosios kojos uoliena, „Petrogale laterais“, yra labai atsargi žemapelkė, kurios paplitimas žemyninėje Australijos dalyje yra ribotas. Yra trys porūšiai, turintys dvi rases, ir Australijos vyriausybė visus išvardija kaip grasinamus. Tai yra maži gyvūnai, sveriantys ne daugiau kaip penkis kilogramus ir kurių kūnas yra apie 60 centimetrų. Jie taip pat žinomi kaip juodųjų briaunų uoliena, nes jie turi tamsiai rudą ar juodą spalvos juostelę, einančią šonu ant jų kūno. Jų kailis yra vilnonis, storas, tamsiai pilkai rudos spalvos, ant skruostų yra būdinga balta juostelė. Šiuos gyvūnus svarbu pastebėti iškiliu juodu galiuku. Jie pritaikyti taip, kad nenuslystų nuo uolų šokinėjant tarp jų, nes kojų padai yra gerai tekstūruoti. Jie gyvena mažomis ar didelėmis grupėmis (10–100 individų viename) ir pašaro naktį. Šie gyvūnai, kuriems gresia pavojus, laukinėje gamtoje gali gyventi iki 15 metų, o nelaisvėje - daugiau.

Kuo skiriasi raudonkaklė piniginė nuo juodosios kojos Wallaby? · Raudonkaklas yra didesnis ir sunkesnis dvigubai nei juodasis. · Abu turi tris porūšius, tačiau pasiskirstymas yra skirtingas. Rendkaulinis kaklelis nepertraukiamai paplitęs derlingose ​​ir vidutinio klimato zonose Australijos žemyninės dalies tolimuosiuose rytuose, taip pat Tasmanijoje. Tačiau juodosios kojos piniginė yra nedidelė, todėl paplitusi tik centrinėje ir vakarinėje žemyninės Australijos dalyse. Paprastai juodgalvis gali gyventi daugiau nei raudonkaklas gali laukinėje gamtoje. · Juodojo pėdelio uolienų buveinė yra uolienos, kaip rodo pavadinimas, tačiau raudonkaklė rupūžė gyvena derlingoje ir vidutinio klimato augmenijoje. · Abu būdingi labai išskirtiniai bruožai ir spalvos, tačiau juodosios kojos uolienų kūną turi būdingos juodos ir baltos juostelės, tuo tarpu raudonkaklės piniginės neturi juostelių, išskyrus vieną mažą baltą juostelę viršutinėje lūpoje.